♥Translate Button

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Cel mai rapid copil din lume


     
     Steven Purugganan este un baiat de 14 ani din Statele Unite ale Americii. Acesta a uimit intreaga lume datorita rapiditatii cu care isi misca mainile. Baiatul a obtinut titlul de campion mondial de trei ori la rand si a intrat in Cartea Recordurilor pentru cinci tipuri de exercitii de Stacking,reusind sa-si bata propriile recorduri de fiecare data.Impreuna cu fratii lui, Steven a fost un ambasador al sportului pe care il practica si a calatorit peste tot in lume promovandu-si talentul. In plus, el a aparut in nenumarate reclame si emisiuni televizate.
     Pe intelesul tuturor, stacking-ul este un sport in care trebuie sa asezi un set de pahare speciale in forma de piramida cu o viteza extraordinara.

     Acest tip de exercitiu a luat nastere in sudul Californiei, in cadrul unui club la care erau inscrisi atat baieti, cat si fete si a inceput sa fie mediatizat in anul 1990, cand prezentatorul uneia dintre cele mai populare emisiuni din Statele Unite ale Americii a difuzat cateva filmulete care aratau ce pot face practicantii acestui sport.
     De-a lungul timpului, stacking-ul a primit reguli si recunoastere din partea asociatiilor din America, iar in anul 1998 s-a dat startul primei competitii in care participantii erau nevoiti sa creeze piramidele conform unor exercitii standard: 3-3-3, 3-6-3 si cicluri.

  • In cadrul primului tipar, sportivul se foloseste de 9 pahare cu ajutorul carora trebuie sa creeze 3 piramide pe care mai apoi sa le dezmembreze si sa le grupeze in 3 coloane, in ordinea in care au fost ridicate initial.

  • Pentru 3-6-3, sportivul foloseste 12 pahare cu ajutorul carora trebuie sa ridice 3 piramide: una de 3 pahare in stanga, una de 6 pahare la mijloc si una de 3 pahare in dreapta. La fel ca la primul tipar, el trebuie sa dezmembreze piramidele in ordinea in care le-a ridicat si sa grupeze paharele in trei coloane distincte.

  • In cadrul ultimul exercitiu, concurentul trebuie sa formeze pe rand tipare de 3-6-3, 3-3, 1-10-1 si 3-6-3 (conform aceluiasi algoritm) intr-un timp cat mai scurt.

    
*Ce parere aveti despre ce poate face pustiul de 14 ani? Spuneti-va parerea in sectiunea de comentarii!:)

4 comments:

Foarte interesant, intr-adevar!

Imi place foarte mult formatul blogului tau!

Trimiteți un comentariu

♥ Va mai astept ♥ Thank you for visit ♥

♥ My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!